Ugrás a tartalomra

Magyarország új belgrádi nagykövetét fogadta Milan Radin

2023.03.30
12:37
2023.03.30
12:48
Forrás
Pannon RTV
Magyar Józsefet, Magyarország új belgrádi nagykövetét fogadta Milan Radin, a Szerbiai Képviselőház magyar baráti tagozatának az elnöke a belgrádi parlamentben.

A Szerb Haladó Párt politikusa gratulált Magyar Józsefnek a kinevezéséhez, és közölte: bizonyos abban, hogy a két állam együttműködése, amely történelmi maximumon van, a továbbiakban még tovább bővül.

A találkozón elhangzott, hogy a parlamenti diplomácia rendkívül fontos, különösen két olyan közeli ország számára, mint Szerbia és Magyarország. A nagykövet kijelentette, hogy a két ország kormánya és elnöke közötti stratégiai együttműködést parlamenti kapcsolatokkal kell erősíteni. Milan Radin egyetértett abban, hogy kiemelten fontos a parlamenti képviselők vélemény- és tapasztalatcseréje, és hogy a két ország parlamentje nemcsak a baráti tagozatokon, hanem az illetékes bizottságokon, és a nemzetközi parlamenti szervezeteken és kezdeményezéseken keresztül is együtt kell, hogy működjön. Kiemelte, hogy a Szerbiai Képviselőházban a magyar az egyik legnépesebb baráti tagozat, ami azt jelzi, hogy az állampolgárokat képviselő politikusok készen állnak a szoros együttműködésre Magyarországgal.

A találkozón szóba került a további találkozók lehetősége, a még nagyobb kereskedelmi áruforgalom esélye, a vasúti közlekedés korszerűsítése, az energiabiztonság, valamint a két ország jobb infrastrukturális összeköttetése is.

Magyarország
nagykövet
Magyar József

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.