Ugrás a tartalomra

Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban

2022.07.01
18:08
Forrás
MTI
Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban, mivel a gazdaság fejlődése jelentős stabilizáló hatással bír és hozzájárul a béke megerősítéséhez - jelentette be Szijjártó Péter Banja Lukában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagjával közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a magyar kormány támogatja Bosznia-Hercegovina stabilitását és európai integrációs törekvéseit, és nem csak szavakban, hanem valódi tettekben is.

Kiemelte: a gazdasági együttműködés erősítéséről szóló tárgyalások eredményeként Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban, amelynek első ütemében 35 millió eurónyi fejlesztési támogatásra írnak ki pályázatot a helyi kis- és középvállalkozások számára. Ennek keretében több mint ezer érintett cég egyenként legfeljebb 25 ezer eurós támogatást kaphat magyar gyártású eszközök beszerzésére. A pályázatot szeptember 1-jén írják ki, a beadási határidő október 15. lesz, a támogatási szerződéseket pedig még idén megkötik a tervek szerint.

Magyarország
Boszniai Szerb Köztársaság
Szijjártó Péter

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.