Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban

2022.07.01
18:08
Forrás
MTI
Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban, mivel a gazdaság fejlődése jelentős stabilizáló hatással bír és hozzájárul a béke megerősítéséhez - jelentette be Szijjártó Péter Banja Lukában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagjával közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a magyar kormány támogatja Bosznia-Hercegovina stabilitását és európai integrációs törekvéseit, és nem csak szavakban, hanem valódi tettekben is.

Kiemelte: a gazdasági együttműködés erősítéséről szóló tárgyalások eredményeként Magyarország vállalkozásfejlesztési programot indít a boszniai Szerb Köztársaságban, amelynek első ütemében 35 millió eurónyi fejlesztési támogatásra írnak ki pályázatot a helyi kis- és középvállalkozások számára. Ennek keretében több mint ezer érintett cég egyenként legfeljebb 25 ezer eurós támogatást kaphat magyar gyártású eszközök beszerzésére. A pályázatot szeptember 1-jén írják ki, a beadási határidő október 15. lesz, a támogatási szerződéseket pedig még idén megkötik a tervek szerint.

Magyarország
Boszniai Szerb Köztársaság
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.