Ugrás a tartalomra

Maja Gojković: Értelmetlenek a követelések, de tárgyalunk róluk

2019.04.14
11:34
2019.04.14
15:33
Forrás
RTS, Beta
A demonstrálók tisztességes választások érdekében egy bizottság létrehozását, valamint a szerbiai és a vajdasági közszolgálati televíziók vezetőségének leváltását követelték.

Teljesen értelmetlenek az ellenzék szombati belgrádi tüntetésén elhangzott követelések. Továbbá a szerbiai parlament elnöke szerint nem igaz, hogy nincs párbeszéd a hatalom és az ellenzék között, valamint úgy véli, túl nagy a felhajtás annak kapcsán, hogy 35 köztársasági képviselő időről időre nem akar részt venni a parlament munkájában.

A szombati demonstrálók egyebek között a tisztességes választások érdekében egy bizottság létrehozását követelték. Semmi sem változott a voksolásra vonatkozó feltételekben és törvényekben. A szabályozást pont azok a politikusok vezették be, akik most most előálltak a követeléseikkel. A demonstrálók a szerbiai és a vajdasági közszolgálati televíziók vezetőségének leváltását is igényelték. A pártpolitikának e téren nincs semmi keresnivalója - mondta Gojković. A meglepően kevés tüntető értelmetlen és hirtelen kitalált követeléseiről tárgyal majd az szerb államfővel - fogalmazott a házelnök.

Maja Gojković
demonstráció

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.