Ugrás a tartalomra

Maja Gojković: Pristina nem szeretné folytatni a párbeszédet

2019.06.03
18:29
Forrás
Szerbiai RTV
Pristina nem szeretné folytatni a párbeszédet - jelentette ki Maja Gojković, szerb parlamenti házelnök, a szerb képviselőház és az orosz Duma együttműködési bizottságának ülésén tartott előadásában.

Gojković kiemelte: a koszovói történések - a közelmúltban történt letartóztatásokkal egyetemben - egyértelművé teszik, hogy nincs szándék a Belgrád-Pristina párbeszéd folytatására. Hiszen eddig a Szerb Községek Közösségének megalakítása érdekében nem történt semmilyen lépés, illetve a szerb árukra kivetett 100 százalékos adó, valamint a nemrég elfogadott állásfoglalás az úgynevezett népirtásról is ezt mutatja. Az orosz Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin kiemelte, Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal együtt teljes mellszélességgel kiáll Szerbia mellett, és mindig számíthat a támogatására. Szavai szerint az EU és az USA lépései hozzájárulnak a feszültség növekedéséhez, amelyet Oroszország nem támogat.

Maja Gojković
Vjacseszlav Volodin
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.