Ugrás a tartalomra

Május 27-én Koszovóról tárgyal a szerbiai parlament

2019.05.17
15:29
2020.04.02
09:31
Forrás
Novosti
Május 27-én a Belgrád-Pristina párbeszédről és a koszovói helyzetről tart ülést a szerbiai parlament. Erre meghívást kapott Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić kormányfő.

Vučić úgy nyilatkozott, hogy készen áll arra, hogy a szerb képviselőházban beszéljen Koszovóról, ha erre az ügyrend alkalmat ad. Szerinte most különösen aktuális a helyzetről beszélni, hiszen már látszik merre felé halad az ügy. Mint ismeretes most már hónapok óta szünetel a párbeszéd Belgrád és Pristina között. Ennek oka, hogy az albán fél 100 százalékos vámot szabott a szerbiai árukra. Június elején ugyanakkor mégis tárgyalóasztalhoz ül a szerb és a koszovói vezetés. Párizsban tárgyalnak Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár közvetítésével. Ez a találkozó azonban nem képezi a brüsszeli dialógus részét.

Koszovó
parlament
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.