Ugrás a tartalomra

Május harmadikán nem lesznek választások Szerbiában

2020.01.13
13:01
2020.05.22
18:30
Forrás
Blic
Ezt Aleksandar Vučić jelentette ki egy televíziós műsorban.

Szerbia tartani fogja magát a törvényeihez és a választásokat az alkotmányos határidőn belül tartják meg, hangsúlyozta a szerb államfő. Vučić a választási törvény megváltoztatásáról is beszélt. Elmondta, a választási küszöb jelenlegi 5-ről 3 százalékra történő csökkentésének terve azért zavarja az ellenzéket, mert a jövőben valós politikai élet zajlik majd a szerbiai parlamentben. Az üggyel kapcsolatban Rasim Ljajić, kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter a Szerbiai RTV-nek elmondta, véleménye szerint a három százalékos választási küszöb komolyabb hozzáállásra sarkalja majd a kisebb pártokat is.

Rasim Ljajić, kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter: „Biztos vagyok benne, hogy néhány kisebb párt számára ez motiváció lesz arra, hogy részt vegyenek a választásokon, mert könnyebb lesz nekik. Ha már részt vesznek a választásokon, akkor azért indulnak, hogy be is jussanak a parlamentbe. Sok párt számára az öt százalék elérhetetlen küszöb lenne. A három százalékot mindenképpen könnyebb elérni. Hogy ez motivációt nyújt-e a pártok többségének, hogy részt vegyenek a választásokon, azt ebben a pillanatban nem mondhatom meg az ő nevükben.”

május
Szerb Haladó Párt
választások

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.