Ugrás a tartalomra
Pixabay/1966666/illusztráció

Mali: Egyre több magyar vállalat érdeklődik Szerbia iránt

2021-01-18
17:45
Forrás
Magyar Szó
A két ország közötti gazdasági és infrastrukturális kapcsolatokról egyeztetett ma Siniša Mali szerb pénzügyminiszter Magyarország belgrádi nagykövetével, Pintér Attilával.

A koronavírus-járvány ellenére a két ország között a tavalyi év első kilenc hónapjában nőtt a kereskedelmi forgalom. Mali kiemelte, hogy komoly infrastrukturális projektek kötik össze a két országot, és egyre több magyar vállalat érdeklődik Szerbia iránt. Ezek leginkább logisztikai központokba, a gyógyszeriparba, a gyümölcsfeldolgozásba és a fémfeldolgozó iparba fektetnek be. Magyarország nagykövete egyetértett abban, hogy a két ország kapcsolatai soha nem voltak ennyire jók. Elégedettségének adott hangot, hogy egyre több magyarországi befektető dönt Szerbiába mellett. 

Siniša Mali
Pintér Attila

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.