Ugrás a tartalomra

Mali: Egyre több magyar vállalat érdeklődik Szerbia iránt

2021.01.18
17:45
Forrás
Magyar Szó
A két ország közötti gazdasági és infrastrukturális kapcsolatokról egyeztetett ma Siniša Mali szerb pénzügyminiszter Magyarország belgrádi nagykövetével, Pintér Attilával.

A koronavírus-járvány ellenére a két ország között a tavalyi év első kilenc hónapjában nőtt a kereskedelmi forgalom. Mali kiemelte, hogy komoly infrastrukturális projektek kötik össze a két országot, és egyre több magyar vállalat érdeklődik Szerbia iránt. Ezek leginkább logisztikai központokba, a gyógyszeriparba, a gyümölcsfeldolgozásba és a fémfeldolgozó iparba fektetnek be. Magyarország nagykövete egyetértett abban, hogy a két ország kapcsolatai soha nem voltak ennyire jók. Elégedettségének adott hangot, hogy egyre több magyarországi befektető dönt Szerbiába mellett. 

Siniša Mali
Pintér Attila

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.