Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Mali és Szijjártó a gáztárolók biztosításáról is tárgyal majd

2022.05.24
10:25
2022.05.24
10:39
Forrás
Tanjug
Siniša Mali szerb pénzügyminiszter szerdán Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyal Budapesten.

A két politikus a bejelentések szerint a jelenlegi energetikai helyzetről, valamint a magyarországi gáztároló kapacitások biztosításáról folytat megbeszélést. Mali és Szijjártó emellett a két ország gazdasági együttműködésének fejlesztéséről is egyeztet majd - közölte a szerb pénzügyminisztérium.

A 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár ünnepélyes megnyitóján részt vett Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. Ott hangzott el, hogy Magyarország és Szerbia kölcsönösen kisegíti egymást, ha gondok merülnének fel az élelmiszer-ellátásban. Emellett Magyarország földgáztározó kapacitásának egy részét Szerbia rendelkezésére bocsátja.

Siniša Mali
Szijjártó Péter
Szerbia
Magyarország
tárgyalás

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű