Ugrás a tartalomra

Mali optimista

2021.12.31
19:29
Forrás
Tanjug
Azon dolgoznak 2022-ben is szerb kormány tagjai, hogy emelkedjen az életszínvonal és egyre több nagyberuházás valósuljon meg.

Az életszínvonal emelésére irányul az új évben is a szerbiai gazdaságpolitika - nyilatkozta a pénzügyminiszter a Tanjugnak. Évről évre javulás lesz a fizetésekben, és 2025-re célként azt szeretnék elérni, hogy Szerbiában az átlagbér elérje a 900 eurót, a nyugdíjak pedig meghaladják a 400 eurót - tette hozzá Siniša Mali. 2022-ben sokkal több nagyberuházás valósulhat meg, mint a korábbi években, erre több mint 480 milliárd dinár áll rendelkezésre a költségvetésben - magyarázta a tárcavezető. Mindeközben arra is odafigyelnek, hogy a közadósság a GDP 60 százaléka alatt maradjon - ígéri Mali.

Siniša Mali
2022
életszínvonal
nagyberuházás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.