Ugrás a tartalomra

Már 10 milliárd forint felett a kárpátaljai magyarságnak nyújtott támogatás

2018.06.14
18:54
Forrás
MTI
A kárpátaljai magyarságnak nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás folytatódni fog, amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van.

Idén a támogatások összege már meghaladta a 10 milliárd forintot - jelentette ki Magyar Levente, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Beregszászon. A településen több mint 1200 vállalkozó írt alá pályázati szerződést a magyar kormány által a kárpátaljai magyarságnak nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás keretében. Örvendetes, hogy a nehézségek ellenére mintegy ötezer magyar vállalkozó élt a lehetőséggel, és pályázott a magyar kormány által felkínált, a szülőföldön maradást segítő támogatásokra - tette hozzá az államtitkár. Bejelentette, hogy idén még lesz egy pályázati kiírás az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program keretében, remélhetőleg ezerkétszáz nyertes pályázóval, miáltal elérik majd a 12-13 milliárd forintos támogatási összeghatárt és a hatezres támogatotti létszámot. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a Kárpátaljának nyújtott gazdaságfejlesztési támogatásért, valamint a pályázóknak részvételért, mert szerinte jelenleg Kárpátalján vállalkozni nem könnyű, de rendkívül fontos a helyi magyar közösség jövőjének szempontjából.

Kárpátalja
Magyar Levente
Beregszász

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.