Ugrás a tartalomra

Már Afrikában kiszűrik a menekültstátuszra jogosultakat

2017.08.29
16:08
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Az Európai Unió hét vezetője új afrikai menekültpolitikát fogalmazott meg az Európai Unió–Afrika csúcstalálkozón Párizsban.

A tervek szerint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával együttműködve már Csádban és Nigerben feldolgozzák a benyújtott kérelmeket. A valóban veszélyeztetett személyek számára pedig legális migrációt tesznek lehetővé.

A találkozón a francia elnök, a német kancellár, az olasz és a spanyol kormányfő, valamint az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főbiztosa mellett jelen volt a nigeri és a csádi elnök, valamint Líbia miniszterelnöke is. Emmanuel Macron francia államfő kiemelte, hogy a biztonság és az igazságszolgáltatás területén is szükség van együttműködésre az afrikai országokkal.

A nigeri és a csádi elnök ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy csak fejlesztési programokkal oldható meg a migrációs válság, és ennek érdekében jelentősebb anyagi támogatást kértek az európai partnerektől.

menekült
menekültstátusz
menekültpolitika
Afrika
Emmanuel Macron
Angela Merkel

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.