Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Már az előrehozott választás lehetséges időpontja is körvonalazódik?

2019-01-20
07:15
2019-01-20
11:06
Forrás
novosti.rs
Aleksandar Vučić közel áll ahhoz a döntéshez, hogy tavasszal rendkívüli parlamenti választást tartsanak Szerbiában - tudta meg nem hivatalos forrásból a Novosti.

A Szerb Haladó Párt vezetője, az ország elnöke még nem határozott, de a lap úgy tudja, már az előrehozott választás lehetséges időpontja is körvonalazódik: vagy március 31-én, vagy április 14-én lesz. Politikai elemzők szerint a március végi voksolás is lehet reális, hiszen ha februárban kiírják a rendkívüli választást, még mindig marad 1,5-2 hónap a kampányra. Egyesek úgy vélik, hogy a Belgrád és Pristina között elmérgesedő viszony, annak rendezésére való törekvés hiánya, továbbá a száz százalékos vám miatt igenis lehetséges a rendkívüli választás kiírása Szerbiában.

Szerbia
választás
Vucic

Most

11:15, Frissítve: 11:25

Sok balesetet okoznak az ittas sofőrök

Az új közlekedésbiztosítási törvényjavaslat értelmében az ittasan balesetet okozó sofőrök akár 2,5 millió eurós kártérítést is fizethetnek majd a károsultaknak.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.