Ugrás a tartalomra

Már az előrehozott választás lehetséges időpontja is körvonalazódik?

2019.01.20
07:15
2024.03.19
08:50
Forrás
novosti.rs
Aleksandar Vučić közel áll ahhoz a döntéshez, hogy tavasszal rendkívüli parlamenti választást tartsanak Szerbiában - tudta meg nem hivatalos forrásból a Novosti.

A Szerb Haladó Párt vezetője, az ország elnöke még nem határozott, de a lap úgy tudja, már az előrehozott választás lehetséges időpontja is körvonalazódik: vagy március 31-én, vagy április 14-én lesz. Politikai elemzők szerint a március végi voksolás is lehet reális, hiszen ha februárban kiírják a rendkívüli választást, még mindig marad 1,5-2 hónap a kampányra. Egyesek úgy vélik, hogy a Belgrád és Pristina között elmérgesedő viszony, annak rendezésére való törekvés hiánya, továbbá a száz százalékos vám miatt igenis lehetséges a rendkívüli választás kiírása Szerbiában.

Szerbia
választás
Aleksandar Vučić

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.