Ugrás a tartalomra

Március 22-én vagy 29-én kerülhet sor a választásokra Szerbiában

2019.08.08
12:13
2024.03.19
08:35
Forrás
Novosti, Vajdaság MA
A Szerb Haladó Párt vezetése elvi megállapodásra jutott a köztársasági parlamenti, a tartományi képviselőházi és önkormányzati választások időpontjáról.

A pontos dátumról az Aleksandar Vučić elnökkel és pártvezetővel való konzultációt, valamint a párt testületeinek ülését követően döntenek - írja a Novosti. Amennyiben március 22-én járulnánk urnák elé, a választásokat legkorábban január 22-én, legkésőbb pedig február 6-án ki kell írni. A március 29-i dátum esetében január 29-e és február 13-a között kell ezt megtenni.

A Novosti arról is beszámolt, hogy az SZHP vezetőségének mindent részletesen elemeznie kell, az országban és a térségben uralkodó helyzetet is, de azt is meg kell vitatnia, ki érdemli meg, hogy a párt választási listájára kerüljön. A haladók körében már régóta él az utasítás, hogy a párt minden erőforrását mozgósítani kell. Jelentősebb tisztségviselőik ennek megfelelően nagyban járják a párt bizottságait Szerbia-szerte, hogy felkészítsék a bázist a választási összetűzésekre. A koalíciós partnereknek is kiadták, hogy izzítsák be pártgépezetüket.

választások
parlament
tartományi képviselőház
önkormányzat
Szerb Haladó Párt

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.