Ugrás a tartalomra

Március 4-én szavaznak Belgrádban, Borban és Aranđelovacon

2018.01.15
13:24
2024.03.19
08:52
Forrás
Szerbiai RTV
Maja Gojković kiemelte, fontos, hogy a polgárok minél tömegesebben vegyenek részt a voksoláson.

Március negyedikére írta ki a belgrádi önkormányzati választásokat Maja Gojković. Ugyanezen a napon fognak Borban és Aranđelovacon is az urnák elé járulni a szavazók. A szerb képviselőház elnöke kiemelte, fontos, hogy a polgárok minél tömegesebben vegyenek részt a voksoláson. Gojković hangsúlyozta, az emberek nézzék meg a listán szereplő jelölteket és életrajzaikat, azt, hogy eddig mit értek el és milyen tervekkel rendelkeznek. Felkérte továbbá a szavazókat arra, hogy ne valaki ellen szavazzanak, mert ettől nem lesz jobb, nem lesz több iskola, óvoda és egészségház. A szerbiai házelnök a jelölteket arra szólította fel, hogy vegyék komolyan a kampányt és a polgárokat, ötletekkel és ne gyűlölködéssel versengjenek. 

Maja Gojković, elnök, Szerbia Képviselőháza: „Szeretném megszólítani Belgrád polgárait, Aranđelovac és Bor lakosait, hogy vegyenek részt a választásokon március 4-én. Ezek a voksolások fontosak, mert szavazataikkal a belgrádi emberek, valamint Aranđelovac és Bor községek polgárai arról döntenek, milyen lesz városuk jövője, azaz milyen jövőt szeretnének a mindennapi életükben, saját maguk, családjaik és barátaik számára. Fontos, hogy a választásokon mindenki részt vegyen és szavazataikkal döntsenek arról, milyen legyen a hatalom és kizárólag felelősségteljes, komoly, szorgalmas emberekre szavazzanak, akiknek konkrét programjuk, ötleteik, terveik vannak Belgrádra, mint a fővárosra, illetve azokra a községekre vonatkozóan, amelyekben ma kiírtam a választásokat március 4-re.”    

Belgrád
bor
Arandjelovac

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.