Ugrás a tartalomra

Márciusban vagy áprilisban választások Szerbiában

2021.07.18
14:15
2021.07.29
10:21
Forrás
Szerbiai RTV
A következő választás fordulópont lesz Szerbia számára, akkor ugyanis eldől, hogy a nép a múlt, vagy a jövő mellett voksol-e - nyilatkozta Aleksandar Vučić a Szocialista Mozgalom fennállásának 13. évfordulójára szervezett ünnepségen.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, a Szocialista Mozgalom elnöke, pártjának 13. születésnapja alkalmából felszólította Aleksandar Vučićot, hogy induljon újra a közelgő elnökválasztásokon, és kijelentette, hogy csak a politikai vezetése garantálja a szerb nép túlélését és jólétét. A szerb elnök, illetve a Szerb Haladó Párt elnöke elmondta, a választások megtartása márciusban, vagy áprilisban lesz esedékes. Vučić hangsúlyozta, hogy a Szerb Haladó Párt nem egy egyszerű koalíciós partnerként tekint a Szocialista Mozgalomra, hanem egy erős és őszinte elvtársként, akivel közösen harcolnak Szerbia szebb jövőjéért. Engem kevésbé érdekelnek a politikai pártok, sokkal inkább a polgárok. Bízom benne, hogy egy szebb jövőt tudunk építeni nekik - fogalmazott a politikus.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Kiépítettünk és felújítottunk hússzor több vasútvonalat, mint bárki az elmúlt harminc vagy negyven évben. Több út épült Szerbiában, mint az ország történelme során bármikor. Tudom, hogy a fizetések és a nyugdíjak nem nagyok, mégis a legnagyobbak Szerbia történelme során. Klinikai központokat építettünk, és építünk, kórházakat, többet, mint eddig bármikor. És végül, ami fontos, amiben Aleksandar Vulinnak is jelentős szerepe volt, és nektek is, drága barátaim, az a nemzeti öntudatunk felemelése, nemzeti szellemiségünk megőrzése bárhol, ahol szerbek élnek.”

Aleksandar Vučić
választások
Szerbia

Most

10:36, Frissítve: 12:30

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.