Ugrás a tartalomra

Marić: A katasztrófavédelmi gyakorlat megmutatta, hogy megvan a tudásunk

2018.10.09
10:48
2020.05.01
10:48
Forrás
Pannon RTV
A Szerbia 2018 elnevezésű háromnapos katasztrófavédelmi gyakorlat megmutatta, hogy megvan a megfelelő tudásunk.

Technikailag azonban nem rendelkezünk megfelelő felszereléssel, és van még mit tennünk ezen a téren - nyilatkozta Predrag Marić, a belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektorának vezetője a Szerbiai RTV-nek. A NATO-nak kiváló katasztrófaelhárítási csapata van - tette hozzá.

Predrag Marić, a belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektorának vezetője: „Mindig a legszebb a sorakozás, és amikor látja, hogy mindenki egyként lélegzik és egyformán gondolkodik. Ismétlem, hogy 38 országról beszélünk, mintegy kétezer résztvevővel. Igen, ennek a munkának a szépsége az emberiesség. Nem foglalkoznak a háborúkkal, a konfliktusokkal. Itt csak az emberi életek megmentésével foglalkoznak, és ez szép. Amikor látja a 38 ország részvevőit, akik ugyanazzal a céllal érkeztek, akkor az embert elönti a büszkeség.”

katasztrófavédelem
Predrag Marić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.