Ugrás a tartalomra

Marjan Šarecet jelölik a baloldali pártok miniszterelnöknek

2018.08.06
23:00
Forrás
MTI
Marjan Šarecet, a június 3-i szlovéniai választásokon a második legtöbb szavazatot kapott Marjan Šarec Listája párt elnökét jelölik a baloldali pártok szerdán miniszterelnöknek.

Ezt maga Šarec jelentette be hétfőn Ljubljanában. Šarec elmondta, hogy partnereivel megvitatta a koalíciós szerződést, amely még nem végleges, de szerinte nincs benne semmi olyan, ami ne tette volna számára lehetővé a bejelentést. Ezzel szemben Luka Mesec, a Baloldal elnöke a tanácskozás után a sajtónak úgy nyilatkozott: a szerződést még nem hangolták össze, pártja pedig egyértelmű kötelezettségvállalást és együttműködési formát szeretne, mielőtt Šarec jelölésének támogatásáról döntene.

Marjan Šarec
Szlovénia
Luka Mesec

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.