Ugrás a tartalomra

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

2021.10.17
22:28
2021.10.17
22:46
Forrás
Pannon RTV
A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Összesen 662 016-an voksoltak ebben a fordulóban. Az első körhöz képest 219 991 új szavazó vett részt a második körben. Az előválasztáson Márki-Zay Péter az érvényes szavazatok 56,7, míg Dobrev Klára  43,3 százalékát szerezte meg. Budapesten és vidéken is Márki-Zay Péter támogatták többen.

Ezt a választást nem én nyertem, ezt ti nyertétek meg - mondta Márki-Zay Péter az eredményvárón összegyűlt közönségnek. Ezúttal "ellenzéket is váltottunk" - fogalmazott Márki-Zay, külön kiemelve azokat, "akiket meg lehetett venni, meg lehetett zsarolni". Úgy vélte, olyanokat kell maga mögött tudnia, akik tényleg el akarják számoltatni a bűnösöket jobb és baloldalon egyaránt, mert "a korrupciónak nincsen színe". Dobrev Klárának is nagy tapsot kért a közönségtől Márki-Zay a sajtótájékoztatón, megjegyezve: beszélt a DK miniszterelnök-jelöltjével, aki felhívta és gratulált neki, abban pedig már tegnap este megállapodtak, hogy a közös győzelemben ők ketten szövetségesek.

Dobrev: Márki-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció színeiben miniszterelnök-jelöltként indult az előválasztáson vasárnap esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, vasárnap estétől kezdve Márky-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette, amikor telefonon gratulált, akkor támogatásáról biztosította a kormányfőjelöltet.

A politikus arról beszélt, hogy azok, akik "ma este ünnepelnek" és azok, akik egy kicsit "csalódottabbak és rosszkedvűek", mostantól kezdve nem foglalkozhatnak többet egymással. Szavai szerint csak azzal foglalkozhatnak, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás jövő áprilisban hogyan fogja legyőzni Orbán Viktor kormányát és utána "lebontani Orbán Viktor rendszerét".

 

Márki-Zay Péter
előválasztás
Magyarország

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.