Ugrás a tartalomra

Marko Đurić: Oliver Ivanović meggyilkolása terrorcselekmény

2018.01.16
11:58
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Visszautazott Belgrádba a szerb küldöttség Oliver Ivanović vezető koszovói szerb politikus meggyilkolása miatt. Brüsszelben felfüggesztették a párbeszédet, mely 13 hónap után folytatódott volna.

A gyilkosság terrorcselekmény volt - jelentette ki Marko Đurić. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője leszögezi, ez egy támadás a szerb nép ellen. Hozzátette, az elmúlt napokban Szerbiát háborúval is megfenyegették, és szerb ingatlanokat rongáltak meg. Bárki is áll a merénylet mögött, albán vagy szerb bűnözők, felelniük kell, meg kell őket büntetni.

Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője: „Oliver Ivanović meggyilkolása bűn- és terrorcselekmény, amely a szerb nép ellen irányult azzal a céllal, hogy destabilizálják a helyzetet Koszovóban, főleg északon. Káoszt akarnak előidézni, és a koszovói szerb lakosságot, valamint egész Szerbiát az összetűzések poklába taszítani.”

Marko Djuric
Oliver Ivanović
Koszovó
Szerbia
terror

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.