Ugrás a tartalomra

Marko Đurić: Priština elszigetelné az északi területein élő szerbeket

2019.07.05
10:51
2024.03.19
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
Priština elszigetelné az északi területein élő szerbeket, a legutóbbi lépésekre pedig most már az Európai Uniónak is reagálnia kell - jelentette ki Marko Đurić.

A Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője a Szerbiai RTV műsorában hozzátette, az EU-nak és a nyugati országoknak vannak mechanizmusai, amelyekkel megakadályozható lenne Priština viselkedése. Szerinte az ország déli területein élőknek nem kell aggódniuk, és az utóbbi napok történései után csak még erősebb diplomáciai munka várható Belgrád részéről.

Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője: „A szerb állam része akarnak lenni, hazai, szerb termékeket vásárolni, a mi tejünket inni, szabadon vásárolni, kereskedni. Korlátozzák a mozgásszabadságukat, a szabad választást. Korlátozzák a legelemibb emberi jogaikat, és a koszovói vezetés gettót szeretne létrehozni a szabad ég alatt.”

Márko Djuric
Koszovó
Pristina

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.