Ugrás a tartalomra

Marosvásárhelyen megnyitották a Tamási Áron-emlékévet

2022.01.23
08:45
2022.01.23
08:54
Forrás
MTI
Marosvásárhelyen Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényén nyitották meg a Tamási Áron-emlékévet, amelynek rendezvényeivel a 125 éve született székely író előtt kívánnak tisztelegni.

Ünnepi beszédében Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a bátorságot és az iránymutatást emelte ki Tamási Áron jellemzői közül. Mint felidézte, Tamási saját élményeiből építette fel regényhőse, Ábel alakját, aki a világot bejárva érti meg, hogy haza kell térnie ahhoz, hogy valahol otthon lehessen. Az író bátorságának tulajdonította annak a kimondását, hogy az élet értelmét nem a távoli nagyvárosokban vagy külföldön, a messzeségben, hanem a szülőföldön, a szülőfölddel való bensőséges kapcsolatban kell keresni.

Az ünnepség keretében nyitották meg egyébként a Kultúrpalotában Bálint Zsigmond fotóművész Emberközelben című kiállítását.

Tamási Áron-emlékév
Marosvásárhely
megnyitó

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.