Ugrás a tartalomra
Cseh elnökválasztás

Második fordulója is lesz a cseh elnökválasztásnak

2018-01-13
17:12
2018-01-13
17:30
Forrás
MTI
Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás véget ért első fordulójában. Január 26-27-án lesz a második forduló.

A győzelemhez a szavazatok több, mint 50 százalékát kellett volna megszerezni, ami a kilenc jelölt közül senkinek sem sikerült.

A szavazókörzetekben leadott voksok több, mint 80 százalékának összeszámlálása után a részeredmények azt jelzik, hogy Miloš Zeman jelenlegi államfő és Jiří Drahoš, a cseh tudományos akadémia volt elnöke jut be a január 26-27-i második fordulóba. A második fordulóban a győzelemhez már elég az egyszerű többség.

cseh
elnökválasztás

Most

07:57, Frissítve: 08:04

Hatalmas problémát okozott a Friederike

Sűrű havazással és helyenként óránként csaknem 120 kilométeres széllel érkezett a Friederike vihar Lengyelországba. Az utakon óriási fennakadásokat okozott. A tömegközlekedés sok helyen megbénult.
19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő