Ugrás a tartalomra

Második fordulója is lesz a cseh elnökválasztásnak

2018.01.13
17:12
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás véget ért első fordulójában. Január 26-27-án lesz a második forduló.

A győzelemhez a szavazatok több, mint 50 százalékát kellett volna megszerezni, ami a kilenc jelölt közül senkinek sem sikerült.

A szavazókörzetekben leadott voksok több, mint 80 százalékának összeszámlálása után a részeredmények azt jelzik, hogy Miloš Zeman jelenlegi államfő és Jiří Drahoš, a cseh tudományos akadémia volt elnöke jut be a január 26-27-i második fordulóba. A második fordulóban a győzelemhez már elég az egyszerű többség.

cseh
elnökválasztás

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.