Ugrás a tartalomra
Cseh elnökválasztás

Második fordulója is lesz a cseh elnökválasztásnak

2018-01-13
17:12
2018-01-13
17:30
Forrás
MTI
Nem sikerült megválasztani az új cseh köztársasági elnököt a közvetlen államfőválasztás véget ért első fordulójában. Január 26-27-án lesz a második forduló.

A győzelemhez a szavazatok több, mint 50 százalékát kellett volna megszerezni, ami a kilenc jelölt közül senkinek sem sikerült.

A szavazókörzetekben leadott voksok több, mint 80 százalékának összeszámlálása után a részeredmények azt jelzik, hogy Miloš Zeman jelenlegi államfő és Jiří Drahoš, a cseh tudományos akadémia volt elnöke jut be a január 26-27-i második fordulóba. A második fordulóban a győzelemhez már elég az egyszerű többség.

cseh
elnökválasztás

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.