Ugrás a tartalomra

Éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ

2021.02.03
20:42
2021.02.04
11:45
Forrás
Pannon RTV
A hírt még szerda reggel közölte a Facebookon Pásztor István, aki a határátlépéssel és más fontos témákkal kapcsolatban tárgyalt Aleksandar Vučićtyal. A döntést a szerb kormány, illetve a horgosi határátkelőhely illetékese is megerősítette.

A határt átlépve továbbra is érvényes a 30 kilométeres korlátozás, ezt ugyanis nem a szerb, hanem a magyar fél határozta meg.

Pásztor István Facebook bejegyzésében tette közzé szerda délelőtt, hogy Aleksandar Vučić köztársasági elnökkel folytatott tárgyalásának eredményeként ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ. A megbeszélésen szó volt még az illegális migráció égető kérdéséről is - írja Pásztor bejegyzésében. A szerb államfő szigorú fellépést ígért mind a migránsok, mind az utazásukat szervezők irányába, hogy fel tudják számolni azt az irdatlan helyzetet, amivel a határ közelében élők nap mint nap szembesülnek. Az egyeztetésen szó volt a palicsi turisztikai fejlesztésekről és a vajdasági magyar sportfejlesztések témaköre is a tárgyalóasztalra került. Pásztor István arra kérte a szerb elnököt, hogy segítsen annak a több tíz szakembernek a munkába állításában, akik a magyar kulturális intézményrendszerben látnak majd el fontos feladatokat. A VMSZ elnöke Facebook bejegyzésében arról írt, hogy a vajdasági magyarság érdekeit képviselni és azokat érvényre juttatni csakis együttműködésben és szót értve lehetséges.

Aleksandar Vučić szerb államfő Instagram oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, a történelem során a szerbek és a magyarok soha sem voltak ilyen jó kapcsolatban mint most. A bejegyzés szerint megbeszélésen több olyan fontos projektről is szó esett, amelyek Szabadkát és a környező önkormányzatokat is érintik.

Pásztor István
Aleksandar Vučić
határátlépés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.