Ugrás a tartalomra

Matthew Palmer és Ana Brnabić tárgyalt Belgrádban

2021.06.03
15:54
2021.06.03
16:30
Forrás
Közlemény
Egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán békéjének és stabilitásának megőrzése elengedhetetlen a további politikai és gazdasági fejlődés megvalósításához.

Matthew Palmerrel, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával tárgyalt Ana Brnabić szerb miniszterelnök Belgrádban. A felek egyebek mellett a két ország közötti bilaterális kapcsolatokról, a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról, illetve a nyugat-balkáni régióban uralkodó viszonyokról is egyeztettek. Brnabić a találkozón hangsúlyozta, hogy Szerbia egyik külpolitikai prioritása, hogy minél jobb kapcsolatot alakítson ki az Amerikai Egyesült Államokkal.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról pedig azt mondta, hogy ez továbbra is a szerb kormány fókuszában van, de a pristinai félnek is teljesíteni kell a korábbi megállapodást, vagyis a Szerb Községek Közösségének megalakítását. Palmer elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is kiáll a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása mellet, egyúttal pedig Belgrád és Aleksandar Vučić ez ügyben mutatott törekvéseit is méltatta.

Matthew Palmer
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.