Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Matthew Palmer és Ana Brnabić tárgyalt Belgrádban

2021.06.03
15:54
2021.06.03
16:30
Forrás
Közlemény
Egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán békéjének és stabilitásának megőrzése elengedhetetlen a további politikai és gazdasági fejlődés megvalósításához.

Matthew Palmerrel, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával tárgyalt Ana Brnabić szerb miniszterelnök Belgrádban. A felek egyebek mellett a két ország közötti bilaterális kapcsolatokról, a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról, illetve a nyugat-balkáni régióban uralkodó viszonyokról is egyeztettek. Brnabić a találkozón hangsúlyozta, hogy Szerbia egyik külpolitikai prioritása, hogy minél jobb kapcsolatot alakítson ki az Amerikai Egyesült Államokkal.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról pedig azt mondta, hogy ez továbbra is a szerb kormány fókuszában van, de a pristinai félnek is teljesíteni kell a korábbi megállapodást, vagyis a Szerb Községek Közösségének megalakítását. Palmer elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államok továbbra is kiáll a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatása mellet, egyúttal pedig Belgrád és Aleksandar Vučić ez ügyben mutatott törekvéseit is méltatta.

Matthew Palmer
Ana Brnabić

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.