Ugrás a tartalomra

Matthew Palmer: Szerbia és Koszovó viszonya hatással van az egész régióra

2019.10.24
07:40
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálása az Egyesült Államok legfőbb feladatai között szerepel - jelentette ki az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Matthew Palmer hozzátette, Szerbia és Koszovó viszonya hatással van az egész régióra. Palmer leszögezte, hogy az USA elvárja Pristinától, hogy vonja vissza a szerbiai termékekre kivetett százszázalékos vámot, Belgrád pedig függessze fel a Koszovó elismerése elleni kampányát. Palmer arra is kitért, hogy Richard Grenellel, az Amerikai Egyesült Államok elnökének különleges megbízottjával közösen segítenek majd a helyzet normalizálásában, egy olyan életképes megoldással, amely hosszú távon alkalmazható, és növeli a régió stabilitását.

Matthew Palmer
Amerikai Egyesült Államok

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.