Ugrás a tartalomra

May: A lehető legjobb megállapodás született a britek európai uniós kiválásának feltételeiről

2018.11.25
20:12
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
A brit miniszterelnök felszólította a londoni törvényhozást a szerződés jóváhagyására.

Megszületett a lehető legjobb és egyúttal az egyetlen lehetséges megállapodás az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának feltételrendszeréről - jelentette ki a brit miniszterelnök a vasárnapi rendkívüli brüsszeli EU-csúcs után. Sajtótájékoztatóján Theresa May kizárta a kérdés újratárgyalásának lehetőségét, és ismételten hangsúlyozta, hogy nem fognak második népszavazást kiírni az ország EU-tagságáról. Hozzátette, a londoni parlament még karácsony előtt szavazni fog, és ez lesz az utóbbi évek legfontosabb voksolása. "Ezen múlik majd, hogy együtt továbblépünk-e egy fényesebb jövő felé, vagy megnyitjuk a kaput a még nagyobb megosztottság és bizonytalanság előtt" - hangsúlyozta.

Az európai uniós tagországok állam- és kormányfői vasárnap aláírták az 585 oldalas, jogilag kötelező érvényű kiválási egyezményt és a jövőbeli kapcsolatrendszer körvonalait felvázoló, 26 oldalas politikai nyilatkozatot. A brit parlamenti szavazás kimenetele viszont közel sem egyértelmű, sőt egyelőre inkább az elutasítás tűnik valószínűbbnek.

Theresa May
kiválás
Európai Unió
Nagy-Britannia

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű