Ugrás a tartalomra
pixabay/pixel2013

McAllister: a legtöbb EP-képviselő bővítéspárti

2019-02-28
21:39
2019-02-28
21:49
Forrás
Tanjug
A szerb kormány képviselői fogadták az Európai Parlament Külügyi Bizottságának küldöttségét.

A találkozó alkalmával Szerbia uniós integrációjáról, valamint az eddigi reformokról tárgyaltak, de szó esett arról is, hogy milyen módon befolyásolják Szerbia EU-s csatlakozását a májusi európai parlamenti választások. David McAllister, az EP szerbiai jelentéstevője és a Külügyi Bizottság elnöke elismerően szólt Szerbia eddigi integrációs folyamatáról és hozzátette, a legtöbb EP-képviselő bővítéspárti. Kiemelte, széles konszenzus létezik azzal kapcsolatban, hogy csak abban az esetben lehet új tagokat felvenni az unióba, ha azok teljesítik a feltételeket. David McAllister koszovói látogatása előtt ismét felszólította Pristinát, hogy vonja vissza a szerb termékekre kivetett vámokat.

David McAllister
EU-bővítés
csatlakozás

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.