Ugrás a tartalomra

McAllister: Pristina vonja vissza a vámot, Belgrád folytassa a párbeszédet

2018.11.29
00:07
2024.03.19
08:43
Forrás
Vajdasági RTV
David McAllister felszólította a koszovói kormányt, hogy vonja vissza a boszniai és a szerbiai árura kirótt vámot. A szerb kormánynak pedig azt üzente, a nehézségek ellenére folytassa a párbeszédet.

David McAllister, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője megállapította, hogy Szerbia jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az uniós csatlakozáshoz, és az Európai Parlament részéről széleskörű támogatásra számíthat. A csatlakozás időpontját azonban az határozza meg, hogy Belgrád milyen ütemben hajtja végre a Brüsszel által elvárt reformokat, és miként alakulnak a jószomszédi viszonyok a nyugat-balkáni térségben – tette hozzá.

David McAllister
Koszovó

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.