Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

McAllister: Pristina vonja vissza a vámot, Belgrád folytassa a párbeszédet

2018-11-29
00:07
2018-11-29
00:13
Forrás
Vajdasági RTV
David McAllister felszólította a koszovói kormányt, hogy vonja vissza a boszniai és a szerbiai árura kirótt vámot. A szerb kormánynak pedig azt üzente, a nehézségek ellenére folytassa a párbeszédet.

David McAllister, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője megállapította, hogy Szerbia jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az uniós csatlakozáshoz, és az Európai Parlament részéről széleskörű támogatásra számíthat. A csatlakozás időpontját azonban az határozza meg, hogy Belgrád milyen ütemben hajtja végre a Brüsszel által elvárt reformokat, és miként alakulnak a jószomszédi viszonyok a nyugat-balkáni térségben – tette hozzá.

David McAllister
Koszovó

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.