Ugrás a tartalomra

Még ezen a héten visszatér Moszkvába az amerikai nagykövet

2021.06.22
07:15
Forrás
MTI
Még ezen a héten visszatér Moszkvába John Sullivan, az Egyesült Államok nagykövete - jelentette be virtuális sajtótájékoztatóján Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Price azt is elmondta az újságíróknak, hogy az Egyesült Államok üdvözölte Anatolij Antonov orosz nagykövet visszatérését Amerikába. "Továbbra is elkötelezettek vagyunk az orosz kormánnyal folytatott nyílt kommunikáció mellett. Egyrészt az amerikai érdekek előmozdítása miatt, másrészt hogy csökkentsük az országaink közötti tévedések kockázatát" - fogalmazott a szóvivő.

A washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet azt követően tért haza konzultációra - ami a diplomáciai kapcsolatok megromlásának látványos jele -, hogy Joe Biden amerikai elnök egy márciusi televíziós interjúja során igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Vlagyimir Putyin orosz államfőt. Putyin kettőjük múlt szerdai genfi találkozója után azt mondta, kielégítette az a magyarázat, amelyet Biden adott neki a történtekkel kapcsolatban. Az orosz elnök a találkozót követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

Amerikai Egyesült Államok

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.