Ugrás a tartalomra

Még idén napirendre kerül a Vajdaság hatásköreire és pénzelésére vonatkozó törvény

2017-07-17
12:12
2017-10-04
12:09
Még idén a köztársasági parlament napirendjére kerülhet a hatáskörökről és Vajdaság pénzeléséről szóló törvény – mondta Pásztor István.

Még idén a köztársasági parlament napirendjére kerülhet a hatáskörökről és Vajdaság pénzeléséről szóló törvény – mondta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke a Novostinak. A tervezet kidolgozásában fontos, hogy aktív részt vállaljanak a tartomány és a köztársaság megbízottjai is, mivel két, kölcsönösen összefüggő törvényről van szó – részletezte Pásztor a Novosti napilapnak. A törvény elfogadása a VMSZ és a Szerb Haladó Párt közötti, augusztusban aláírt koalíciós szerződésben is szerepelt. Ennek értelmében a felek kötelezettséget vállaltak, hogy 2017 végéig megkezdik és be is fejezik a tartomány hatásköreire és pénzelésére vonatkozó törvény elfogadását. Pásztor az interjúban kitért Szerbia új miniszterelnökének személyére is. Elmondta, évek óta ismeri Ana Brnabićot, akit elkötelezett, szorgalmas és jó kommunikációs készséggel rendelkező emberként ismert meg. A VMSZ elnöke hozzátette, bízik abban, hogy a jó kapcsolatokat tovább tudják mélyíteni. (Novosti)

Pásztor István
Vajdaság
költségvetés
hatáskörök
köztársasági parlament
törvény

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő