Ugrás a tartalomra

Még karácsony előtt kiadhatják a Pfizer/BioNTech-vakcina EU-s forgalmazási engedélyét

2020.12.15
13:36
2020.12.15
14:53
Forrás
MTI
Még az év vége előtt kiadhatja az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét.

Német sajtóközlemény szerint erre december 23-án kerül sor. A német szövetségi egészségügyi miniszter Berlinben tartott sajtótájékoztatón erősítette meg a hírt. Mint mondta, ugyanazt az EU-s szabályt alkalmazva, mint az Egyesült Királyság, Németország vagy bármely más, a többieknél gazdagabb nyugat-európai tagállam is megtehette volna, hogy nemzeti hatáskörben jár el az oltóanyag engedélyeztetése, beszerzése és használata ügyében, de a huszonhetek az összetartás, a szolidaritás útját választották. Elmondta: Németországban az engedély kiadása után legfeljebb három-négy nappal megkezdődik az oltások beadása.

Pfizer
BioNTech
vakcina
oltás
oltóanyag
Európai Gyógyszerügynökség

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.