Ugrás a tartalomra
Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP/2020.12.08./London, Egyesült Királyság

Még karácsony előtt kiadhatják a Pfizer/BioNTech-vakcina EU-s forgalmazási engedélyét

2020.12.15
13:36
2020.12.15
14:53
Forrás
MTI
Még az év vége előtt kiadhatja az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét.

Német sajtóközlemény szerint erre december 23-án kerül sor. A német szövetségi egészségügyi miniszter Berlinben tartott sajtótájékoztatón erősítette meg a hírt. Mint mondta, ugyanazt az EU-s szabályt alkalmazva, mint az Egyesült Királyság, Németország vagy bármely más, a többieknél gazdagabb nyugat-európai tagállam is megtehette volna, hogy nemzeti hatáskörben jár el az oltóanyag engedélyeztetése, beszerzése és használata ügyében, de a huszonhetek az összetartás, a szolidaritás útját választották. Elmondta: Németországban az engedély kiadása után legfeljebb három-négy nappal megkezdődik az oltások beadása.

Pfizer
BioNTech
vakcina
oltás
oltóanyag
Európai Gyógyszerügynökség

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.