Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

„Meg kell változtatni Szerbia demográfiai helyzetét”

2018.03.18
13:04
2018.03.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
Meg kell váltóztatnunk a demográfiai helyzetet, máskülönben egy adott pillanatban nem tudunk államként fennmaradni - fogalmazott Zoran Đorđević a Szerbia RTV vendégeként.

A szerb szociálpolitikai miniszter szerint ezt nem lehet egyetlen nap alatt megoldani, a munkát azonban azonnal meg kell kezdeni. Mint ismeretes, Aleksandar Vučić szerb elnök szombaton rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam a jövőben nagyobb pénzösszegekkel támogatja a gyermekvállalást. Eszerint az első gyerek után egyszeri, százezer dináros segítséget kapnak az anyák. A második gyerek után havi 10 ezer dinár jár két évig. A harmadik gyerek után havi részletekben 12 ezer eurót, a negyedik gyerek után pedig 18 ezer eurót folyósít az állam 10 éven keresztül.

Zoran Đorđević, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: „A népesség struktúrája jelenleg arról tanúskodik, hogy egy pillanatban államként nem tudunk fennmaradni. Ez gyújtotta fel a vörös lámpát. Az elnök a csapat élére állt. Keményen dolgoztunk. Egyeztetések során vagyunk túl. Az elnöknek is több találkozója volt. Szeretnénk megváltoztatni ezt a képet. Ezt az elnök tegnap bejelentette és holnap már indulunk is.”

demográfia
Szerbia
népességcsökkenés
Zoran Đorđević
szociálpolitikai miniszter

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.