Ugrás a tartalomra
Pixabay/Chickenonline/illusztráció

Még kérdéses, hogy júniusban nyílik-e új csatlakozási fejezet Szerbia számára

2021.05.31
18:05
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiának fel kell gyorsítania a reformokat, hogy felgyorsulhasson az európai uniós csatlakozási folyamata is – írta az Európai Bizottság jelentésében.

További reformokra van szükség egyebek között a szabad és független média, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harc terén - áll az Európai Bizottság szokásos féléves jelentésében, amelybe a szerb közmédiának volt betekintése.

Több területen ugyanakkor előrelépést ért el az ország, például az igazságszolgáltatás esetében. A jelentésben részletezik, hogy min kell változtatni az elkövetkező időszakban a reformokkal összefüggésben. A szerb közmédia azt írja, a jelentésről az EU tagországok a továbbiakban vitát folytatnak majd. A korábbi bejelentések szerint a következő EU-Szerbia csúcs júniusban esedékes, de még nem tudni, nyit-e újabb csatlakozási fejezetet az ország.

Szerbia
jelentés
Európai Unió
csatlakozási fejezet

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.