Ugrás a tartalomra

Még mindig a kvótát támogató tagállamok vannak többségben

2017.12.16
11:12
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
„Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra.”

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint ezen országok úgy látják, a kötelező szétosztás jelenti a legjobb megoldást a menekültválság kezelésére. Példaként megemlítette Franciaországot és Németországot, az EU két vezető hatalmát, amelyek továbbra sem hajlandóak "váltani" a kérdésben. Hozzátette, Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökének helyzete rámutat, hogy aki ki meri mondani az igazságot a kérdésben, komoly támadások kereszttüzébe kerül. Ugyanakkor jól látszik az is - mondta az elemző -, hogy Tusk érzi, az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal a kötelező kvóta ügyében.

kvóta
EU
tagállamok

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.