Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megalakul a Vajdasági Front magyarkanizsai szervezete

2020-03-02
16:16
2020-03-02
18:35
Forrás
Pannon RTV
Szándéknyilatkozatot írt alá a Vajdasági Front magyarkanizsai szervezetének megalakításáról és céljairól a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, a Vajdasági Párt és az Agrokanizsa Civil Szervezet.

A dokumentum 5 pontban taglalja a Vajdasági Front terveit, miszerint közösen indulnak a soron következő önkormányzati választásokon és közös erővel szeretnék Magyarkanizsa község kis- és családi vállalkozásait erőteljesebben támogatni, a településeket felzárkóztatni, a községet decentralizálni, az oktatási intézményeket modernizálni és tevékenykednének a környezetvédelem terén is.

Harmath Miklós, alelnök, Vajdasági Párt: „Ez a mai szándéknyilatkozat magába foglalja elsősorban azokat a fontos feladatokat, amelyeket kanizsaiként elsősorban szeretnénk megvalósítani. Ez tulajdonképpen a választásoknak egy előszerződése is, ami következménye lesz a mai szándéknyilatkozat aláírásának. Itt öt pontba foglaltuk össze, hogy számunkra melyek azok a lényeges dolgok, amelyeken községünk területén változtatni szeretnénk.”

Vajdasági Front
Magyarkanizsa
Vajdasági Szociáldemokrata Liga
Vajdasági Párt
Agrokanizsa Civil Szervezet
Harmath Miklós

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.