Ugrás a tartalomra

Megalakult az új összetételű ukrán parlament

2019.08.29
12:07
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
A képviselők eskütételével megkezdte munkáját ma Kijevben a július 21-i választások nyomán létrejött új összetételű ukrán parlament, a Legfelsőbb Tanács.

Az ünnepi ülést Andrij Parubij, az előző parlament elnöke nyitotta meg, majd a képviselők meghallgatták az állami himnuszt.

Az eskü szövegét a hagyományok szerint a korelnök honatya, a 78 éves Julij Joffe, az Ellenzéki Platform - Életért képviselője olvasta fel, aki már a hatodik mandátumát tölti az ukrán parlamentben. A jelenlegi a 9. parlament az ország 1991-es függetlenné válása óta.

Az ünnepélyes ülésen jelen van Volodimir Zelenszkij államfő, Volodimir Hrojszman miniszterelnök, a kormány tagjai és magas rangú vendégek, köztük a korábbi ukrán elnökök Viktor Janukovics kivételével, a volt házelnökök, továbbá az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése, az Európai Parlament és az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének képviselői.

ukrán

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.