Ugrás a tartalomra

Megalakult a koszovói kormány

2020.02.03
18:24
2020.02.03
19:12
Forrás
Szerbiai RTV
Négy hónappal a rendkívüli parlamenti választásokat követően ma megalakult az új koszovói kormány.

Albin Kurti a képviselőház tagjai előtt ismertette programját, amelyben arra is kitért, hogy kész teljes egészében a Belgráddal való párbeszédre, amelyre külön szakértői csoportot alakítana. Kurti ugyanakkor bejelentette a kötelező, három hónapos sorkatonai szolgálat bevezetését, és a kártérítési per valamint a népirtás és háborús bűnök miatti eljárás megindítását Szerbia ellen. Albin Kurti a Szerb Listáról két jelöltet javasolt a koszovói kormányba. Dalibor Jevtić a visszatelepítési és közösségi miniszter, Ivan Milojević pedig a regionális fejlesztési tárcavezető lesz. Az új koszovói kormányban az eddigi 21 helyett 15 miniszter, a 80 miniszterhelyettes helyett pedig 33 kap helyet. Az Önrendelkezés és a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség közös kormányát Albin Kurti vezeti, megalakulására 86 képviselő szavazott, 10-en, a Szerb Lista képviselői, tartózkodtak.

kormány
Albin Kurti

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.