Ugrás a tartalomra

Megalakult Magyarország új kormánya

2018.05.18
10:33
2018.05.18
16:51
Forrás
Pannon RTV
Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János magyar köztársasági elnök ma Budapesten, ezzel megalakult az új magyar kabinet.

A miniszterek kinevezését követő parlamenti ülésen letette az esküt az új összetételű kabinet, és aláírták az esküiratot.

A magyar államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét. Ez után Orbán Viktor negyedik kormányának tagjai magyar parlamentbe mentek, ahol az Országgyűlés plenáris ülésén letették az esküt.

 

Ezt követően Kövér László házelnök engedélyével behozták a nemzeti színű és a történelmi lobogókat. Majd a miniszterek letették esküjüket. Ezután a kabinet tagjai aláírták az esküokmányokat, majd közösen elénekelték a himnuszt.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Nagy István agrárminiszter, Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter lett.

Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát, Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős, Süli János pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában. Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, Trócsányi László az igazságügyi tárcát, Varga Mihály a Pénzügyminisztériumot vezeti.

Orbán Viktor magyar kormányfő az eskütétel előtt méltatta az előző vezetés munkáját: „Az új korszak küszöbén, 2010-elején, azok a nemzetek jártak jól, amelyek nem hátrafelé, hanem előre néztek. Büszkék lehetünk arra, hogy a magyar emberek közös erőfeszítésének eredményeként mára Magyarország is ilyen ország lett. Magyarország és Közép-Európa országai adják ma az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját. Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik.”

Felszólalásában kiemelte: a gazdaság fellendítése, a migrációs válság további hatékony kezelése, és a nemzetpolitikai irányvonalak érvényestése lesz az új kabinet legfőbb feladata.

„Védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és védjük a nemzetet. Ha mindez kisebbségbe szorul, az egyszerre jelenti Európa végét és az ezeréves magyar államiság elvesztését. Ezért felfogásunk szerint az új korszák küszöbén is kötelességünk, hogy keresztény kultúránkat megőrizzük. Iskoláinkat ennek szellemében működtessük. Illetve, hogy elődeinket is ennek szellemében tiszteljük.”

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy a honvédelem terén is fontos a fejlődés, annak érdekében, hogy Magyarország felzárkózzon a szomszédos államok haditechnikai fejlettségéhez.

kormány

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.