Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Domenico Stinellis

Megalakult a második Conte-kormány

2019-09-05
17:30
Forrás
MTI
Letette hivatali esküjét csütörtökön az Öt Csillag Mozgalom és a baloldali Demokrata Párt közös kormánya Olaszországban, Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével.

Az 55 éves, pártoktól független Conte második kormányának munkájában 21 miniszter – köztük hét nő – vesz részt. A belügyminiszteri tisztséget a független Luciana Lamorgese tölti be. Lamorgese Matteo Salvinit, a belvándorlásellenes Liga vezetőjét váltotta a tárca élén. Conte 2018 júniusa óta vezette előző kormányát, amely az M5S és a jobboldali Liga koalícióján alapult. A két párt szövetsége azt követően bomlott fel, hogy a Ligát vezető Salvini az előrehozott választások és a kormányfői tisztség elnyerésének reményében felmondta a kormányzati együttműködést.

Olaszország
Giuseppe Conte
kormányalakítás

Most

09:51, Frissítve: 09:58

Bemutatkozott a The Spark zenekar Palicson

Palicson a Magyar Művelődési Központban mutatkozott be a huszonévesekből álló The Spark zenekar. Az együttes egy órás műsorral készült, a járványhelyzet miatt azonban alig volt látogató.
08:48

Két igazi nyári nap áll előttünk

A legmagasabb nappali hőmérséklet ma elérheti a 33 fokot is. Szombaton még nagyobb kánikulára van kilátás gyenge és mérsékelt széllel. Ekkor 32-34 fok között lesznek a hőmérsékleti maximumok.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.