Ugrás a tartalomra
FoNet

Megalakult a szerbiai köztársasági parlament 18 bizottsága

2020-10-23
12:08
Forrás
Szerbiai RTV
A haladókon kívül helyet kaptak a bizottságokban például a szocialisták és a VMSZ képviselői is.

Aleksandar Martinović marad továbbra is a közigazgatási-költségvetési, mandátum- és mentelmi jogi kérdésekkel foglalkozó parlamenti bizottság elnöke, míg ugyancsak a Szerb Haladó Párt soraiból került ki az igazságügyi, államigazgatási és helyi önkormányzati bizottság vezetője, Vladimir Đukanović. Párttársuk, Jelena Žarić Kovačević a jövőben az alkotmányügyi és jogalkotási bizottságot vezeti. Ebben a bizottságban fog tevékenykedni mások mellett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője is. A haladó párti Aleksandar Marković és Zoran Dragišić, valamint a szocialista Dušan Bajatović kaptak helyet a védelmi és belügyi bizottságban. Az említetteken kívül megalakultak továbbá egyebek között a külügyi, az európai integráció, a környezetvédelem, az egészség és a család, a munka és a szociális kérdések, a kultúra és a tájékoztatás, valamint a Koszovó-ügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságok is.

bizottság
parlamenti bizottságok
parlament
megalakulás
Dr. Pásztor Bálint

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.