Ugrás a tartalomra
FoNet/EBS

Megállapodás Szerbia és Koszovó között a táblák ügyében

2022.11.24
07:56
Forrás
Pannon RTV
Kiegyezett a rendszámtáblák ügyében Belgrád és Pristina. A határidő lejárta előtt pár órával sikerült a két félnek megállapodni, így csökkent a helyzet fokozódásának esélye.

A megállapodás tényét Josep Borrell, az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője jelentette be a Twitteren.

Az uniós diplomata közölte: a szerb és a koszovói főtárgyalók megegyeztek a további intézkedésekben: Belgrád felhagy a koszovói városok, települések rendszámtábláinak kiadásával, míg Pristina eláll az átregisztrálással kapcsolatos folyamat folytatásától.

Ezeket a feltételeket Borell már hétfőn közölte, akkor azonban csak Aleksandar Vučić szerb államfő ment abba bele, Albin Kurti koszovói miniszterelnök hajthatatlannak tűnt. Mint akkor fogalmazott: a két fél viszonyának normalizálásáról akart tárgyalni, nem csak a rendszámtáblák ügyének megoldásáról.

Borrell posztjában megköszönte Miroslav Lajcaknak, az EU dialógussal megbízott képviselőjének hathatós közreműködését.

 

Koszovó
Belgrád és Priština közötti párbeszéd
Josep Borrell

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű