Ugrás a tartalomra

Megbízták a G7-vezetők a francia elnököt, hogy tárgyalást folytasson Iránnal

2019.08.25
14:00
2019.08.25
16:24
Forrás
MTI
Megbízták a G7 országcsoport vezetői Emmanuel Macront azzal, hogy tárgyalást kezdjen Iránnal, és üzeneteket adjon át a perzsa államnak, elejét véve ezzel a feszültség további fokozódásának a térségben

A háromnapos G7-csúcstalálkozót a délnyugat-franciaországi Biarritzban tartják, mivel a francia államfő a G7-ek idei elnöke - ezért is bízták meg az irániakkal való tárgyalással. Szombat este egyetértésre jutottak abban, hogy az elsődleges célkitűzés továbbra is az, hogy Irán ne tehessen szert atomfegyverre, és csökkenjen a feszültség a Perzsa-öböl térségében.

G7 csúcs
Irán
Emmanuel Macron
tárgyalás

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.