Ugrás a tartalomra

Megbukott a francia kormány

2020.07.03
10:38
2020.07.03
10:55
Forrás
Szerbiai RTV, 24.hu
Beadta lemondását Édouard Philippe francia kormányfő, ezzel pedig megbukott a francia kormány - jelenti a szerb közmédia.

Az értesülést az Élysée-palota is megerősítette, továbbá azt is, hogy elfogadták a lemondást. Az új kabinet felállásáig ugyanakkor a jelenlegi kormány végzi el a feladatokat. 

A miniszterelnök a kormányújítás előtt nyújtotta be lemondását, amit Emmanuel Macron francia elnök jelentett be.

A Reuters írása szerint a módosítás lényege az lett volna, hogy Macron erőteljesebben támogatta volna a környezetvédelmet, ezáltal pedig a csalódott választók bizalmát kívánta visszaszerezni.

Emmanuel Macron megválasztása óta sokat vesztett a népszerűségéből részben a sárgamellényesek tüntetéssorozata miatt, most pedig a járvány elleni védekezést is rengetegen kritizálták.

A Spiegel lap cikke szerint várható volt a miniszterelnök és az általa vezetett francia kormány lemondása, mivel Emmanuel Macron elnök politikájának átdolgozását tervezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy újra Philippe-et nevezik ki kormányfőnek, vagy új miniszterelnököt választanak a kormány élére. Édouard Philippe az új kormány hivatalba lépéséig ügyvivő miniszterelnökként a posztján marad.

Egyes spekulációk szerint Édouard Philippe akár Emmanuel Macron riválisa is lehet a 2 év múlva esedékes francia elnökválasztáson.

Franciaország
kormány
bukás
lemondás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.