Ugrás a tartalomra
Pixabay/jackmac34

Megbukott a francia kormány

2020-07-03
10:38
2020-07-03
10:55
Forrás
Szerbiai RTV, 24.hu
Beadta lemondását Édouard Philippe francia kormányfő, ezzel pedig megbukott a francia kormány - jelenti a szerb közmédia.

Az értesülést az Élysée-palota is megerősítette, továbbá azt is, hogy elfogadták a lemondást. Az új kabinet felállásáig ugyanakkor a jelenlegi kormány végzi el a feladatokat. 

A miniszterelnök a kormányújítás előtt nyújtotta be lemondását, amit Emmanuel Macron francia elnök jelentett be.

A Reuters írása szerint a módosítás lényege az lett volna, hogy Macron erőteljesebben támogatta volna a környezetvédelmet, ezáltal pedig a csalódott választók bizalmát kívánta visszaszerezni.

Emmanuel Macron megválasztása óta sokat vesztett a népszerűségéből részben a sárgamellényesek tüntetéssorozata miatt, most pedig a járvány elleni védekezést is rengetegen kritizálták.

A Spiegel lap cikke szerint várható volt a miniszterelnök és az általa vezetett francia kormány lemondása, mivel Emmanuel Macron elnök politikájának átdolgozását tervezik. Azt egyelőre nem tudni, hogy újra Philippe-et nevezik ki kormányfőnek, vagy új miniszterelnököt választanak a kormány élére. Édouard Philippe az új kormány hivatalba lépéséig ügyvivő miniszterelnökként a posztján marad.

Egyes spekulációk szerint Édouard Philippe akár Emmanuel Macron riválisa is lehet a 2 év múlva esedékes francia elnökválasztáson.

Franciaország
kormány
bukás
lemondás

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.