Ugrás a tartalomra

Megbukott Montenegró kormánya

2022.02.04
21:45
2022.02.04
22:37
Forrás
Pannon RTV
A parlament nem szavazott bizalmat Zdravko Krivokapić, illetve az ország 42. kormányának. A 81 képviselő közül 43 támogatta a kabinet ellen beadott bizalmatlansági indítványt.

A Feketén fehéren tömörülés és az ellenzék indítványára a többórás vita után nem kapott bizalmat a kormány.

A montenegrói alkotmány értelmében a köztársasági elnöknek most 30 nap áll rendelkezésére, hogy új miniszterelnök-jelöltet bízzon meg a kormányalakítással. Amennyiben nem sikerül senkinek sem kormányt alakítania, előrehozott választást kell tartani az Adria-parti országban.

A kabinet összesen pontosan 14 hónapig bírta. 2020 december negyedikén szavazták meg, a Demokratikus Front köré tömörülők alkották. Az augusztus 30-án megtartott választáson történelmi sikert értek el, ugyanis megszakították Milo Đukanović és a Szocialisták Demokratikus Pártjának 30 éves kormányzását.

Montenegró
parlament
megbukott
kormány

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.