Ugrás a tartalomra

Megegyezés arról, hogy miként rendezik a Kosovska Mitrovica-i híd közvetlen környékét, a falat (videó)

2017.02.04
13:41
Szerbia és Koszovó képviselői az éjjel megegyeztek arról, hogy miként rendezik a Kosovska Mitrovica-i híd közvetlen környékét - nyilatkozta szombat délelőtt a Szerbiai RTV Híradójának Marko Đurić
Szerbia és Koszovó képviselői az éjjel megegyeztek arról, hogy miként rendezik a Kosovska Mitrovica-i híd közvetlen környékét - nyilatkozta szombat délelőtt a Szerbiai RTV Híradójának Marko Đurić. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője részleteket ekkor még nem árult el. Erre az elkövetkező napokban kerülhet sor, amennyiben Pristina tartja magát az egyezséghez - fogalmazott Marko Đurić. A betonlapokból álló fal körül forrong a levegő Kosovska Mitrovicában. A város északi, többségében szerbek lakta részén épült falat, amelyet most a szerbek újjáépítenének, a pristinai kormány lebontaná Egészen a hajnali órákig tartott a szerb és a koszovói fél péntek esti tárgyalása Prsitinában, amelyen az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok képviselői is jelen voltak. A tárgyalás fő témája a Kosovska Mitrovicai híd volt - nyilatkozta szombat délelőtt Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője. Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője: „Hosszú és kialvatlan éjszaka van mögöttünk. Reggel fél 3 környékén Szerbia képviselői Pristinában megegyeztek az ideiglenes intézmények képviselőivel arról, hogy miként lesz rendezve a kosovska mitrovicai híd közvetlen környéke.”



Marko Đurić véleménye szerint a Szerbia és Koszovó közötti párbeszéd előrehaladását tovább nehezíti az a tény, hogy Brüsszel nem kezeli egyenlőként a tárgyalófeleket. „Amikor Pristina megszegi az egyezséget, amikor Pristina egyoldalúan dönt, akkor ők hallgatnak. Természetesen Pristina vállalta a feszültség enyhítése felé vezető viselkedést, de ez csak még inkább táplálta annak lángjait. Emiatt csak óvatossággal várjuk meg, hogy ez hogyan fog kinézni. Természetesen a legfontosabb, hogy Szerbia megmutatta, hogy a Koszovón élő nemzettársai mellett áll, és nem fog megengedni olyan cselekményeket, amelyek további bizonytalansághoz vezetnek.” Marko Đurić hozzátette, Szerbia továbbra is érdekelt abban, hogy Koszovóban megalakuljon a Szerb Községek Közössége, azonban Pristina az elmúlt négy év alatt ennek érdekében egyetlen lépést sem tett még.
híd
Kosovska Mitrovica
fal

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.