Ugrás a tartalomra

Megépült a Médiaház, saját arculatot kaptak a rádiók

2019.02.22
18:08
2019.02.22
18:54
Forrás
Pannon RTV
Az erőforrások végesek, ennek ellenére a műsorok minősége egyre jobb - az MNT mai ülésén Bodzsoni István, a Pannon RTV igazgatója ismertette a Pannónia Alapítvány tavalyi tevékenységét.

A Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is saját arculatot, identitást kapott - tette hozzá Bodzsoni István. Leszögezte, több mint 150 vajdasági rendezvénynek volt ingyen médiatámogatója a Pannon RTV. Aláhúzta: „Nyilván a legnagyobb dolog, hogy befejeztük és beüzemeltük az új Médiaházat. Amivel ebben a pillanatban körülbelül 2500 négyzetméterrel bővült az a terület, amelyen médiatartalmakat tudunk gyártani. Ez egy olyan központ, amely egyedi, nemcsak Szerbiában vagy a Kárpát-medencében, hanem Közép-Európában is. Azt hiszem, hogy ilyen kisebbségi médiaház nem sok van.”

A Magyar Nemzeti Tanács szavazattöbbséggel elfogadta a Pannónia Alapítvány 2018. évi beszámolóját.

Az ülésen a Hét Nap Lapkiadó Kft. 2018. évi beszámolója is napirendre került. László Edit igazgató elmondta, elsősorban nem a politikai tartalmakkal, hanem a pozitív életszemléletet tükröző írásokkal szeretnének olvasóbázist építeni. Hangsúlyozta: „Az újság számának fenntartása a piacon továbbra is egy óriási kihívás, tehát ez egy fókuszban lévő folyamatos kérdés.”

Számos vajdasági oktatási és más intézmény igazgatóinak, iskolaszékek tagjainak és igazgatóbizottsági tagoknak a megválasztásakor lezajlott eljárást véleményezte az MNT Végrehajtó Bizottsága. A Magyar Mozgalom képviselői nehezményezték az igazgatóválasztási eljárások szerintük több alkalommal is átláthatatlan jellegét, amivel kapcsolatban Hajnal Jenő, az MNT elnöke, valamint Lulić Emil, az MNT elnökének jogi tanácsadója elmondta, ezek az eljárások indokolt esetekben valóban különbözőképpen zajlottak. A Végrehajtó Bizottság döntéseit az MNT elfogadta. Az ülésen elfogadtak több, általános iskolák hálózataira, valamint városi és községi utcanévtáblákra vonatkozó végrehajtó bizottsági döntést. Elfogadtak két, általános iskolák ötödik osztálya számára készült tankönyv Végrehajtó Bizottság általi előzetes jóváhagyását. Az ülés végén a Magyar Mozgalom képviselői utólag előterjesztették a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola jogi önállósága kapcsán megfogalmazott záradékot. Ezt az MNT testülete nem támogatta, ugyanis indoklásuk szerint az MNT alapvető feladata kiállni a magyarokat érintő ügyek mellett, ezzel pedig magától értetődik, hogy prioritást élveznek az ilyen feladatok.

médiaház
Pannon RTV
Hét Nap Lapkiadó Kft.

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.