Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Külügyminisztériuma/Ognjen Stevanović

Megérkezett Belgrádba A. Wess Mitchell

2018-03-13
19:56
2018-03-14
14:28
Forrás
Szerbiai RTV,Tanjug
Az Amerikai Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel találkozott.

Mitchell látogatásának célja, hogy megerősítsék az USA és a Szerbia közötti kapcsolatokat. Emellett felszólítja a szerb kormányt, hogy gyorsítsa fel a Pristinával való kapcsolatok normalizálásának folyamatát, és hajtsa végre az uniós tagsághoz szükséges reformokat.

Az USA úgy tekint Szerbiára, mint a balkáni stabilitás gerincére - jelentette ki Mitchell. Dačić az együttműködés további megerősítésének céljából ismertette az egykori amerikai elnöknek, Woodrow Wilsonnak azt a Koszovóról szóló 1918-as nyilatkozatát, amelyben Wilson a szerbek bátorságát méltatta. A megbeszélés a régió stabilitására, Szerbia európai útjára és a brüsszeli párbeszéd folytatására vonatkozó témákra terjedt ki.

Az amerikai államtitkár két napos látogatása során a régió stabilitásának megőrzése érdekében tárgyalásokat folytat majd Aleksandar Vučić szerb államfővel és Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is .

A. Wes Mitchell
Ivica Dacic

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű