Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Külügyminisztériuma/Ognjen Stevanović

Megérkezett Belgrádba A. Wess Mitchell

2018-03-13
19:56
2018-03-14
14:28
Forrás
Szerbiai RTV,Tanjug
Az Amerikai Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára Ivica Dačić szerb külügyminiszterrel találkozott.

Mitchell látogatásának célja, hogy megerősítsék az USA és a Szerbia közötti kapcsolatokat. Emellett felszólítja a szerb kormányt, hogy gyorsítsa fel a Pristinával való kapcsolatok normalizálásának folyamatát, és hajtsa végre az uniós tagsághoz szükséges reformokat.

Az USA úgy tekint Szerbiára, mint a balkáni stabilitás gerincére - jelentette ki Mitchell. Dačić az együttműködés további megerősítésének céljából ismertette az egykori amerikai elnöknek, Woodrow Wilsonnak azt a Koszovóról szóló 1918-as nyilatkozatát, amelyben Wilson a szerbek bátorságát méltatta. A megbeszélés a régió stabilitására, Szerbia európai útjára és a brüsszeli párbeszéd folytatására vonatkozó témákra terjedt ki.

Az amerikai államtitkár két napos látogatása során a régió stabilitásának megőrzése érdekében tárgyalásokat folytat majd Aleksandar Vučić szerb államfővel és Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is .

A. Wes Mitchell
Ivica Dacic

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.