Ugrás a tartalomra

Megérkezett Kubába Aleksandar Vučić szerb államfő

2017.12.14
17:39
2024.03.19
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
A havannai nemzetközi repülőtéren Rogelio Sierra magas rangú tisztviselő fogadta.

Aleksandar Vučić már találkozott Havannában a szigetország parlamentjének elnökével, Esteban Lazo Hernándezzel. Ezt követően előadást tart a Havannai Egyetemen Szerbia Európában - a függetlenség és a szuverenitás őre címmel. A tervek szerint a szerb köztársasági elnök holnap Raúl Castro kubai államfővel ül tárgyalóasztalhoz.

Vučić ma egyébként a Cohiba szivarokat előállító gyárban is járt. Ez a dohánytermék a karibi ország egyik legismertebb terméke. Az útra a szerb államfőt Goran Knežević gazdasági, Branislav Nedimović mezőgazdasági és Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter mellett Belgrád polgármestere, Siniša Mali kísérte el.

A két ország közötti jó politikai kapcsolatok alapja a gazdasági együttműködés fejlesztése - nyilatkozta korábban a szerb elnök. A havannai látogatás során aláírják majd a gyógyszerekkel és orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos együttműködésről szóló megállapodást.

Kuba
Aleksandar Vučić
szerb államfő

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.