Ugrás a tartalomra

Megerősítették Timmermans jelöltségét az EB elnöki posztjára

2019.02.24
07:15
2019.02.24
07:28
Forrás
MTI
Az európai szocialisták elfogadták választási kiáltványukat Madridban. A kongresszus zárónapján megerősítették Frans Timmermans jelöltségét is az Európai Bizottság elnöki posztjára.

A holland politikus egyebek mellett beszélt az újból terjedő antiszemitizmus elleni küzdelem fontosságáról, valamint a migráció lehetséges kezeléséről. A szocialista csúcsjelölt szólt arról is, hogy nemrég Romániában járva egy nyitott, a korrupció ellen sikerrel harcoló társadalmat talált, ahol szabadon működik a sajtó, a bírói hatalom. Szavai szerint Magyarországon viszont "nem látják a reményt, nem látják Európát, nem látják, hogy egy csónakban ülünk. Egyedül akarnak lenni. Ellenséget látnak mindenhol". A szocialista politikai vezetők beszédeikben figyelmeztettek a radikális jobboldali erők európai térnyerésére, amelyet a május 23-a és május 26-a között zajló EP-választásokon kell megfékezni.

Frans Timmermans
EP-választás

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.