Ugrás a tartalomra

Megfigyelői státuszba lépett a VMSZ Ifjúsági Fóruma a YEPP tanácsülésén

2017.09.28
22:02
A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma az elmúlt hétvégén Svájcban, Zürichben vett részt az Európai Néppárt Ifjúsági Fórumának őszi tanácsülésén.

A YEPP az Európai Néppárt ifjúsági szervezeteit tömörítő ernyőszervezet, amelynek közel 40 országból több mint 60 tagja van, ezzel a kontinens legnagyobb ilyen jellegű szervezete. A zürichi ülés magyar szempontból legfontosabb elfogadott határozata az a magyarországi Fidelitas által beterjesztett dokumentum volt, amely elítéli a nemrégiben elfogadott ukrán Oktatási törvényt, amely ellehetetleníti a kisebbségi nyelvek, ezáltal a magyar nyelv használatát is az ukrajnai oktatási rendszer egyes szintjein és ezzel tovább nehezíti a kárpátaljai magyarok helyzetét. A VMSZ Ifjúsági Fóruma a tagszervezetek egyhangú döntése alapján meghívott vendégből megfigyelői státuszba lépett elő, ezzel még közelebb kerülve a teljes jogú tagsághoz, amelyet a következő kongresszuson kaphat meg - írja a VMSZ közlemény.

VMSZ Ifjúsági Fóruma
Zürich
Európai Néppárt Ifjúsági Fóruma

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.