Ugrás a tartalomra

Megfigyelői státuszba lépett a VMSZ Ifjúsági Fóruma a YEPP tanácsülésén

2017.09.28
22:02
2024.03.19
08:51
A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma az elmúlt hétvégén Svájcban, Zürichben vett részt az Európai Néppárt Ifjúsági Fórumának őszi tanácsülésén.

A YEPP az Európai Néppárt ifjúsági szervezeteit tömörítő ernyőszervezet, amelynek közel 40 országból több mint 60 tagja van, ezzel a kontinens legnagyobb ilyen jellegű szervezete. A zürichi ülés magyar szempontból legfontosabb elfogadott határozata az a magyarországi Fidelitas által beterjesztett dokumentum volt, amely elítéli a nemrégiben elfogadott ukrán Oktatási törvényt, amely ellehetetleníti a kisebbségi nyelvek, ezáltal a magyar nyelv használatát is az ukrajnai oktatási rendszer egyes szintjein és ezzel tovább nehezíti a kárpátaljai magyarok helyzetét. A VMSZ Ifjúsági Fóruma a tagszervezetek egyhangú döntése alapján meghívott vendégből megfigyelői státuszba lépett elő, ezzel még közelebb kerülve a teljes jogú tagsághoz, amelyet a következő kongresszuson kaphat meg - írja a VMSZ közlemény.

VMSZ Ifjúsági Fóruma
Zürich
Európai Néppárt Ifjúsági Fóruma

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.